Norges første og eneste utdanning i magasinjournalistikk lærer deg alt du trenger å vite for å starte en spennende skribentkarriere. Kurset er basert på hemmeligheter fra bransjen, det viktigste fra journalistutdanningen og lang erfaring i felten.

Ja, meld meg på!


Finn din skrivestemme


Tjen penger på drømmen din

Hvordan grave frem gull fra innsiden og finne ditt særpreg som skribent? Hvordan våge å bruke stemmen din for hva den er verdt? Hvordan sette fyr på DIN skrivegnist? Dette er bare noen av spørsmålene vi utforsker i kurset.

Hva skal til for at redaksjonen sier JA TAKK til dine tekster? Hva imponerer dem og gjør at de vil ha mer av deg? Det finnes et sett med nøkler som gjør hele forskjellen. Jeg deler bransjehemmelighetene med deg.

For mange virker ordene «penger» og «drøm» uforenlige. De tror de må ha en jobb de ikke brenner for om de skal tjene til livets opphold. Men nei, det er faktisk mulig å kombinere de to! Hvis DU elsker å skrive, kan du gjøre hobbyen din om til en lukrativ business.

"Jeg har lært mer på dette kurset enn i løpet av fire år med journalistikkstudier! Før kurset syntes jeg det var vanskelig å nå gjennom hos redaksjoner, men etter å ha fulgt Vivians råd fikk jeg solgt hele 9 artikler før kurset var over. Alle som har lyst til å prøve seg som frilansjournalist burde ta Vivians kurs."

Drømmer du om å leve av å skrive?

Om å jobbe fra hvor du vil, når du vil og bruke kreativiteten din til å skape tekster som selger? Kanskje du har lyst til å få artiklene dine på trykk i magasiner og aviser, kanskje du drømmer om å skrive bok. Kanskje du har ant det hele livet, at egentlig er det skribent du er. Du vet i alle fall at du ønsker deg mer tid til det du brenner for! Til familie, venner og reiser. Du vil heller jobbe effektivt i perioder, slik at du tjener nok til å ta deg lengre pauser, enn å sitte ved samme pult dag ut og inn. Når du hører ordene “fleksibel jobb” og “fleksibelt liv”, så blir hjertet til en liten sommerfugl. 
 
Da er dette noe for deg.

- Terese Torgersen er tidligere deltaker på kurset

"Jeg har vært så heldig å få jobbe med Vivian både som redaktør og redaksjonssjef i over ti år. Hun er en usedvanlig god skribent og en journalist med teft. Hun er nysgjerrig på lesernes vegne og formidler sine artikler med en original vri som fenger leseren, uansett hvilket tema hun skriver om. Sakene hennes har alltid ratet høyt blant leserne. Få med deg alt hun har å lære deg!”

Randi Solstad, tidl. redaktør av HENNE Vakker

"Vivian er min drømmefrilanser. Hun leverer gjennomtenkte og nytenkende ideer, har en stor forståelse for magasinkonseptet og leverer rett og slett knallbra og inspirerende saker. Alle journalistspirer som har lyst til å skrive for magasiner burde definitivt få med seg et kurs med Vivian før de setter i gang. Vi i bransjen er takknemlige for at hun har startet dette.”

Nina Lødemel, redaksjonssjef i Det Nye Shape Up

Hvem er jeg?

Etter over 15 år som frilanser, journalist, redaksjonssjef, redaktør og forfatter har jeg fått utallige forespørsler om å dele min metode. Hvordan klarer jeg å leve av dette år etter år, hvordan har jeg kommet meg inn i så mange redaksjoner, hvordan får jeg stadig nye oppdrag?  
 
Det har jeg funnet ut etter prøve og feile-metoden. Da jeg begynte i 2001, jobbet jeg kun for ett magasin, gjorde tungvint research, brukte lang tid på hver artikkel og visste ikke hvordan jeg skulle utvide kontaktnettverket eller hvordan det lønte seg å ta kontakt med en redaksjon. Jeg hadde ingen guide som kunne vise vei, så jeg måtte ta alt på feelingen - høres det kjent ut?

Er dette kurset for deg?

Jeg er veldig glad for å kunne tilby deg Norges første og eneste utdanning i magasinjournalistikk! 

Det inneholder 6 nyttige moduler satt sammen på bakgrunn av alt jeg har erfart i min 15-årige karriere i magasin-, medie- og bokbransjen, samt lure ting jeg lærte på Journalisthøgskolen (så slipper du å ta hele selv). Ikke minst har jeg intervjuet noen av landets mest kjente magasinredaksjoner og frittet dem ut om hva de egentlig vil ha. Alt dette deler jeg med deg, rubbel og bit. Kurset foregår på nett. 

Kjenner du deg igjen? 

Jeg har ikke råd

Du har mulighet til å tjene inn hele kursbeløpet allerede på din tredje solgte artikkel (alt etter type og lengde på artikkelen)! Flere kursdeltakere har tjent inn det mangedobbelte kort tid etter at kurset er over. Dette er en unik engangsinvestering i en metode som gir deg ny, ubegrenset mulighet til å tjene penger resten av livet! Så er det opp til deg å bestemme deg for hvor mye du VIL dette.

Jeg venter til det passer bedre

Vent så lenge du vil -- til skjegget vokser, snøen smelter og bikiniformen er på topp. Å vente er noe av det vi mennesker gjør mest av. Men hva venter vi egentlig på? Selv har jeg tatt et aktivt valg: Å gå for det jeg drømmer om nå, i dag. Min største frykt er nemlig å sitte i gyngestolen som 100-åring, angre så det kniper i magen og pipe «Søren heller, hvorfor gjorde jeg det ikke bare?» Hva er din?

Jeg tør ikke - hva om jeg ikke er god nok?

Du behøver ikke være ”god nok” før du starter. Det er ingen av oss! Vi må alle begynne et sted, og jeg har lagt opp kurset slik at du får ALT du trenger fra start til finish for å få suksess som magasinjournalist. Du vil være så godt rustet når du er ferdig, verktøykassa di vil være så full av farger, inspirasjon og gode ideer at du vil tenke ”Jøss, det var jo ikke så vanskelig likevel!”

Jeg skriver ikke bra nok

Det er veldig vanlig å være selvkritisk og tenke at man ikke skriver bra nok selv om man skriver så bra som bare det! Gjelder dette deg, trenger du bare en aldri så liten reality check –- noen som forteller deg at joda, du skriver helt fint. Da må du tro på dem! Du behøver faktisk ikke skrive perfekt for å lage gode artikler som selger. Så lenge du har gode idéer, vinklinger, struktur og et innhold som fenger, er det dette som teller aller mest. Og alle triksene som gjør en tekst til en super, salgbar artikkel skal du jo få lære av meg!

Klar for å prøve deg som magasinjournalist?

Meld din interesse her!

Påmeldingen til online-kurset åpner kun 2-3 ganger i året ...

Dette får du i kurset

BONUS: Men det er ikke alt!

Vent... det er enda mer!

Inspirerende nettverk

Du får tilgang til et varig, lukket Facebook-nettverk med andre skrivelystne sjeler som tidligere har tatt kurset -- både frilansjournalister, bloggere og forfattere. Slik kan du finne deg et dream team og både gi og få råd på veien mot din skrivedrøm. Her er det topp stemning og full aktivitet, og tidligere deltakere hjelper deg villig vekk! Og husk, det er disse tidligere deltakerne som har fått hundrevis av artikler på trykk i 88 ulike magasiner og aviser etter kurset ... De vet nøyaktig hvordan du kan gå frem!

Gruppecoaching med Vivian og hennes mentorer

Du får intensiv hjelp fra meg og mine erfarne mentorer gjennom klassemøter på nett (webinarer) og skriftlige spørretimer i lukket gruppe, 12 ganger 2 timer i løpet av 8 uker. Du kan stille spørsmål om alt du lurer på og sende oss idéer, pitcher og artikkeltekster til gjennomlesning. Du får dessuten høre hva de andre har av utfordringer og våre tilbakemeldinger på dette, slik at dere kan lære av hverandre. I tidligere kursrunder har dette gitt mange nyttige aha-opplevelser. I tillegg er tidligere deltaker Merete Sillesen til stede i Facebook-gruppa daglig og ser om det er noe du trenger!
 

Tjen penger på å skrive!

Hvordan foregår kurset?

Hva er Bli magasinjournalist-kurset?
Norges første og eneste kurs i magasinjournalistikk - en miniutdanning på nett. Et profesjonaliseringskurs som tar deg fra amatørskribent til profesjonell journalist på 8 uker.

Hvordan leveres kurset?
Kurset foregår i en kursportal på nett. Det inneholder 6 moduler. Hver kursmodul består av 4-5 videoer og tilhørende pdf- og lydfiler, samt praktiske og inspirerende oppgaver og hjelpeark.  I tillegg får du en rekke bonusvideoer som får deg fremover i din profesjonelle skriveprosess. Hver uke mens kurset pågår får du en mail med informasjon om hva som skal skje den uka, samt en god porsjon intensiv mentorhjelp (detaljer under). Kursprogrammet kan du laste ned herDu kan dessuten laste ned både lydfiler og alt skriftlig materiale fra videoene, så du har det til evig tid! 

Hva får du i kurset?
6 nyttige og inspirerende moduler som lærer deg alt du trenger å vite fra A-Å for å starte en karriere som profesjonell skribent. 14 bonusvideoer som gir deg ytterligere kompetanse, dybde, inspirasjon og kunnskap. Intensiv hjelp fra våre erfarne mentorer i 8 uker. Redaksjonsbesøk i to av Norges mest anerkjente redaksjoner, samt live-workshop med Vivian og hennes mentorer. (Valgfri deltakelse. Kurset er fullgodt også uten live-arrangementene.)

Inkludert intensiv mentorhjelp!
I løpet av de åtte kursukene har vi både: 

1) 7 klassemøter (webinarer) på nett à 2 timer, der Vivian svarer på innsendte spørsmål og går gjennom idéer, pitcher og artikler som deltakerne sender inn. 

2) 6 skriftlige spørsmål og svar-runder i lukket gruppe (også à 2 timer) der du får direkte hjelp av en av mentorene i kurset. 

Rekker du ikke få dem med deg live, kan du se opptaket fra webinarene eller lese referatet fra spørretimene som legges ut i etterkant. Og ja, du kan sende inn dine spørsmål på forhånd. 

Til sammen får du 24 timer med direkte hjelp fra erfarne journalister i kurset!

Medlemskap i lukket kursgruppe. 
I tillegg kan du bruke vår lukkede Facebook-gruppe 24-7 til å stille spørsmål, dele utfordringer og gode nyheter med de andre studentene. Tidligere suksess-student Merete Sillesen er der og svarer på ting som haster. Dette er en skikkelig generøs power-gruppe, så gled deg! 

Slik bruker du kurset
Du ser videoer og gjør oppgaver etter eget skjema i de åtte ukene kurset varer. Men det lønner seg å følge opplegget for hver moduluke for å få mest mulig ut av den ukentlige hjelpen fra Vivian og hennes mentorer. Dette vil antakelig ta deg 3-4 timer per uke. Selve oppgavene sendes ikke inn, men du kan stille spørsmål om alt du lurer på underveis. Du sender både idéer, pitcher og tekster til oss og får gjennomgang og hjelp til alt du trenger. 

Tilgang i 12 måneder
Blir du forsinket underveis, er det ikke noe problem. Vi gir deg tilgang til både kursportalen og alt kursmaterialet i et helt år! Og Facebook-gruppa har du tilgang til i all overskuelig fremtid. Her får du uvurderlig hjelp av de andre deltakerne i årevis etter kurset. Du har også tilgang til opptak av og referat fra alle klassemøter (webinarer) og spørretimer. Slik at du får med deg alt i eget tempo. 

Kursbevis
Hvem vil ikke ha et lekkert kursbevis i magasinjournalistikk på veggen? Vårt spesialdesignede kursbevis viser alt du har lært i kurset og gir deg ekstra kredibilitet og tyngde når du skal starte din karriere som profesjonell skribent. 

Ditt ansvar
Denne miniutdanningen er et aktivt selvstudium med intensiv hjelp, basert på AFEL-prinsippet -- ansvar for egen læring. Det er et gruppebasert kurs, slik at alle tilbakemeldinger fra kurslederne skal være til nytte for flere på en gang. Du er selv ansvarlig for å sende inn dine spørsmål til klassemøtene og spørretimene og delta aktivt. Det er altså helt opp til deg hvor mye du får ut av kurset. Vi gleder oss til å hjelpe deg!

Bruk din skrivegave!

Du har en gave: Du elsker å skrive. Del den med verden! Få uttrykt deg, nå ut med ditt budskap, få anerkjennelse, opplev mening og ikke minst: Tjen penger på det. Jeg viser deg hvordan du gjør det på best mulig måte.
 
Jeg gleder meg til å guide deg gjennom jungelen og vise deg både fallgruver, snarveier og hellige graler. Bli med på reisen!

Vivian Songe
Magasinjournalist og kursholder

Se mer på Viviansonge.no og Journalistskolen.no 

Dato for ny kursstart kommer!

Din investering for komplett miniutdanning på nett og ny yrkesmulighet i magasinbransjen: kr 19 700,-

Ja, du kan delbetale! Du kan velge å dele beløpet opp i 6-36 måneder.

Meld din interesse nå - sett deg på ventelista til nytt kurs for å sikre deg en plass!

Har du spørsmål? Da er det bare å skrive til oss på team@journalistskolen.no 

Copyright © 2018 Vivian Songe International AS. Personvern. Kjøpsvilkår.

"Jeg skal rett og slett avsløre min personlige metode, inkludert hvordan jeg får JA på 90% av artiklene jeg pitcher til redaksjoner."

Proffe maler og sjekklister

I tillegg deler jeg mine proffe maler og sjekklister med deg. Blant annet: 

 • Mal for artikkeloppsett 
 • Mal for første mail til redaksjonen 
 • Mal for purremail til redaksjonen
 • Mal for presentasjon av deg selv 
 • Min personlige sjekkliste for en god artikkel
 • Og mye mer!

"Og er du først innafor i bransjen, har du tilgang på en helt ny inntjeningskilde for all fremtid. Dette er kurset som betaler seg selv!"

 Kurset er for deg som ...

 Kurset er IKKE for deg som ...

Siden jeg virkelig vil at du skal få maks ut av dette kurset og få solgt artiklene dine når du er ferdig, har jeg laget en liten snackspose med ekstra bonuser til deg. Sikre deg denne ved å melde deg på innen fristen er omme. Her er noen av dem!

Mot til å skrive
Ha tro på dine evner, følg din lidenskap og skap din skrivevisjon.  

Finn frilansbalansen
Penger eller lidenskap? Ja takk, begge deler.

Money money
Hvor mye kan du ta betalt, og hvordan skal du gjøre det?

Maksimer din kommunikasjon
Slik får du enda mer ut av intervjuet.

Perfeksjonisme-trollet
Hvordan spille på lag med det og få en hyggeligere venn. 

Modul 1: Bli kjent med magasinet og bransjen
Lær å dekode forside og innhold og finne magasinets konsept, målgruppe og kjerneleser. Du finner også ut hvilke magasiner som passer for deg og hvilke nisjer du kan satse på. Tidligere deltakere har hatt stor nytte av denne innsikten. Gjør deg klar for en gigantisk AHA-opplevelse!

Modul 2: Finn idéene som selger
Dette er selve hemmeligheten, folkens! Slik finner du idéer som blir til vinklinger som selger. Slik blir du en mester i den kreative prosessen. Du lærer også å se hva som er en salgbar sak og hva som ikke er det.

Modul 6: Slik får du JA fra redaksjonen
Den store mystiske hemmeligheten avsløres: Hvordan få redaktøren til å elske idéen din og rope JA! Det er en del ting du må vite før du rabler ned en mail til redaksjonen. Hvordan du skal presentere idéen din, til hvem du skal henvende deg, hvordan du kan velge den smarte veien inn og hvordan du tar deg betalt. Jeg gir deg den smarte veien inn i bransjen. 

Modul 4: Gi artikkelen en proff form
Gå fra kaosnotater til ferdig artikkel! Lær å bruke den omvendte pyramide, å skape en spennende struktur, få den proffe tekstmalen som gir deg pluss i boka og hemmeligheten bak gode tekstelementer. Aldri mer forvirring og uferdige tekster!

Modul 5: Utvikle din skrivestemme og stil
Hvordan oppfylle redaksjonens ”bestilling” uten å drepe skrivegnisten? Du lærer blant annet å finne og dyrke din skrivestemme, å fange tankene dine i råformat, skape et unikt preg og 7 prinsipper som løfter teksten din til proffnivå.

Modul 3: Skap godt innhold, research og intervjuer
Hvordan kan du gjøre journalistisk research morsomt og enkelt, bruke skriftlige og muntlige kilder i artikler, balansere saken og bruke intervjuteknikker som funker? Og hvor mye skal du bruke deg selv?

"Jeg er imponert sønder og sammen over hvor innholdsrikt og smart dette er skrudd sammen, og jeg er virkelig ikke lett å imponere! I en alder av 54 år, med medieutdanning fra Volda og drøyt 20 år bak meg som journalist. Dette er virkelig ting vi ikke lærte på skolen, noe jeg så vidt har vært på sporet av de gangene jeg har jobbet som frilanser – uten å knekke koden så grundig som dette!"

Kati Indrefjord
Tidligere deltaker og frilansjournalist

"Jeg har siden kurset solgt over 100 artikler til et titalls norske magasiner! Jeg skriver nå fast for blant annet Ledernytt, All Verdens Historie og har flere oppdrag for Widerøes flymagasin Perspektiv, som har sendt meg på flere betalte reportasjereiser. I et magasin ble jeg også tilbudt medredaktøransvar! Og det uten å ha en dags erfaring eller utdanning fra journalistyrket utenom Vivians kurs. Det sier litt om hvor virkningsfullt kurset er …"

Inger Lise Kontochristos
 - Nå frilansjournalist

"Yes, dette kurset har forandret mitt liv! Det er et kurs over all forventning. Veldig innholdsrikt og grundig, perfekt bygget opp og ikke minst kjempegøy hele tiden. Vivian er så raus og inspirerende, ingen tvil om at hun vet hva hun snakker om. Jeg har allerede solgt flere artikler og tjener bedre enn jeg gjorde i min faste jobb."

Vigdis Fondevik
 - Tidl. daglig leder ved Operaspesialisten.no

"Dette kurset er fantastisk forløsende og et MUST hvis du vil ta skrivingen din på alvor. Vivian imponerer som kursholder og lærer deg alt om form, sjanger og struktur. Jeg solgte inn fire artikler underveis i kurset, og følelsen av å klare det var ubeskrivelig!!"

Kristin Myrmel
 - Daglig leder i Vaksdal Næringsselskap

 • Passer perfekt inn i en A4-boks.
 • Synes ting er best slik de alltid har vært.
 • Ikke vil bli utfordret og få nye perspektiver.
 • Skal skrive en universitetsoppgave, forskningsrapport eller annet som krever et helt spesifikt sett med regler som ikke sammenfaller med artikkelskriving.
 • Ikke har noe forhold til ordene kreativitet, åpenhet og eventyrlyst.
 • Heller vil høre på onkel Per, som hevder at det er umulig å leve av å skrive nå for tiden (og det har han sagt i 20 år). 
 • Elsker å skrive, men ikke nødvendigvis har fulgt drømmen til nå.
 • Vet du har en skribent i deg, men ikke helt hvordan du skal lokke den frem.
 • Vil tjene penger på å skrive (og gjerne fra hvor som helst i verden).
 • Har lyst til å skrive for magasiner eller aviser, men ikke aner hvor du skal starte.
 • Vil bli (mye) bedre på å kommunisere og engasjere gjennom tekst.
 • Er for streng mot deg selv og trenger noen som gir deg et vennlig skrivespark bak.
 • Er åpen, nysgjerrig og liker å lære nye ting.
 • Du har kanskje tatt skrive- eller journalistikkurs fra før, men er klar for en konkret guide som virkelig funker. 
 • Eller kanskje er det første gang du tar skrivedrømmen dn  din på alvor.
 • Du kan også ha erfaring fra mediebransjen fra før, enten frilans eller fast, men trenger hjelp til å knekke skrivekoden, jobbe mer kreativt, effektivt og tjene mer penger.

Du kan melde deg på helt trygt!

Bli magasinjournalist-kurset kommer nemlig med en
14 dagers pengene-tilbake garanti!

Kursstart: Ny dato for 2018 kommer

Sted: Online-kurs + et valgfritt live-arrangement i Oslo

Varighet: 8 uker + 1 bonusuke. Tilgang i ett år.

PÅMELDINGEN 

til januarkurset er nå stengt

Vivian Songe

Jeg er klar, meld meg på!

Klikk for å komme til ventelista for nytt kurs.  

 

Utdanningen foregår på nett og kan gjennomføres når det passer deg best. Du får 8 uker med intensiv veiledning fra meg og mine mentorer!

Jeg har ikke tid

Nei, noen ganger har man virkelig ikke tid. Har du fem barn, en ekstrajobb på si og en partner like nyttig som en sløv ostehøvel, så kan det hende at det lønner seg å vente. Men de fleste av oss har nøyaktig like mange minutter per døgn som alle andre. Det handler oftest ikke om å HA tid, men å TA seg tid. Å prioritere. Hva betyr mest for deg? Hva er viktigst for deg å oppleve, lære og oppnå? Hva er din drøm, og hva er du villig til å ofre for å nå den? Til dette kurset trenger du rundt 3-4 timer per uke, og du tar alle moduler og oppgaver i eget tempo når det passer deg best. Dessuten har du tilgang til alt kursmaterialet i et helt år. Rydd plass for drømmen din! Dette kurset endrer liv. 

Din personlige magasinsafari-guide
Hvordan er artikkelmalen brukt i artikler som har vært på trykk?

Mine beste skrivetips
Disse funker garantert, bare prøv selv!

Å ta imot kritikk
Yes, det må til! Slik kan du takle det.


Få tekster på trykk

Påmeldingen stenger om

Tid som gjenstår:

Jepp, jeg er så sikker på at denne metoden funker at jeg i tillegg til den obligatoriske 14 dagers angreretten på kjøpet gir deg 14 dager ETTER kursstart (helt uavhengig av når du kjøpte kurset) til å ombestemme deg. 

Hvis du i løpet av de 2 første ukene etter kursstart ikke synes det svarer til forventningene - hvis du ikke storkoser deg og ser stjerner - så får du altså alle pengene tilbake. Overført i løpet av 24 timer, uten noe stress og hazzle. Du fortjener det beste!

Denne utdanningen gir deg ALLE disse fordelene:

Du tar et STORT, konkret skritt for å virkeliggjøre din skrivedrøm

Du vet nøyaktig hvordan du skal bygge opp en artikkel slik at den selger

Du vet hva magasiner ser etter og hvordan du får JA på dine artikkelforslag

Du har større skriveselvtillit og mindre prestasjonsangst (= bye bye, skrivesperre)

Du slipper årevis med prøving, feiling og dårlig inntjening som frilanser

Du kan spare deg for dyre og tidkrevende utdannelser

Du får kontakt med din personlige skrivestemme (som har prøvd å tekste deg i LANG tid)

Du får ta del i hemmelighetene som har hjulpet hundrevis av skribenter før deg å slå gjennom som profesjonelle journalister i bransjen

Du har rett og slett alle verktøy du trenger for å få dine tekster på trykk og leve av det!

Se deltakernes gledesrop!

Her ser du noen genuine gledesrop og kommentarer fra vår lukkede Facebook-gruppe - et glimt fra innsiden ;)
(Derfor er alle deltakere anonymisert)

NYHET: Nå kan du delbetale kurset i 3 deler!

Hva er forskjellen på de to kursene Bli magasinjournalist og Finn din skriveglød? 

Begge kursene er laget av Vivian Songe, og begge foregår på nett, slik at du kan ta dem fra hvor som helst, når som helst. Men formålet og innholdet er forskjellig. Bli magasinjournalist er et profesjonaliseringskurs - en miniutdanning i magasinjournalistikk - som retter seg spesielt mot deg som vil skrive og selge artikler til magasiner og/eller aviser. Det presenterer en fullstendig metode som hjelper deg å få til dette, selv uten erfaring som skribent eller journalist fra før. Du blir rett og slett en proff skribent som tjener penger på å skrive! 

Finn din skriveglød-kurset er et kreativt skrivekurs for alle typer skribenter som går mer i dybden på selve de kreative skriveteknikkene, metodene og virkemidlene du trenger for å skape en god tekst som funker, enten du er blogger, forfatter eller journalist. Det kan tas enten før eller etter Bli magasinjournalist som en fordypning. Sammen blir de to kursene en rimelig uslåelig kombo!

Noen av deltakernes publiserte artikler:

Kine Hoel Nymo
Kine er nattsykepleier og hadde ingen proff skriveerfaring før kurset. Hun solgte sin første artikkel til Kamille rett etter kurset og solgte siden 18 artikler bare i løpet av få uker! Hun ble Kamilles faste frilansjournalist, gikk ned i prosent i sin sykepleierstilling og er siden blitt headhuntet til et content-byrå som leverer artikler til landets største magasiner.

Vigdis Fondevik
Vigdis jobbet med markedsføring og ante ikke at hun kunne leve av å skrive frilansartikler før kurset. Hun solgte sin første artikkel til et historiemagasin og har siden satset for fullt på skrivekarrieren. Hun tjener nå bedre på å frilanse enn i den faste jobben hun hadde og har aldri hatt det gøyere på jobb.

Ingrid Østang
Ingrid jobbet i UDI og Kirkens Bymisjon og hadde ikke skrevet artikler før. Nå er hun publisert både i Dagbladet, VG Helg, KK og Se og Hør og har fått reise til Marokko og New York for å gjøre intervjuer med kjendiser.

Linn Tesli
Linn var fostermor og tilsynsfører og er  blitt frilansjournalist ved siden av! Etter kurset er hun blitt publisert i blant annet KK, Dagbladet, Dagsavisen, Kinomagasinet og Medium. Hun har også skrevet og utgitt bok!

En sniktitt på innsiden

Tidligere studenters artikler er blitt publisert i 88 ulike magasiner og aviser (minst)!

Lær å skrive for magasiner - og tjen penger på det!

OPPSTART
vår/høst 2018

Medlem av Norsk Journalistlag og Frilansjournalistene NJ

Kursbevis

Ved fullført kurs får du dette lekre kursbeviset som viser nøyaktig hva du har lært. 

Heng det på veggen, eller vis det frem til mulige oppdragsgivere! 

Eller bare nyt synet av ditt nye liv selv.

Tid for å leve skrivedrømmen, som en proff!

 

Vivian Songe

Vivian er kvinnen bak Bli magasinjournalist-kurset og grunnlegger av Journalistskolen.no. Etter å ha gjennomført Journalisthøgskolen i Oslo i 2001, med skriftlig reportasje som fordypning, begynte hun å jobbe som frilansjournalist for en rekke magasiner i Hjemmet Mortensen (nå EgmontHM) og Aller. Hun gikk siden videre til å bli desker, redaksjonssjef og redaktør for flere av dem. I løpet av de siste 15 åra har hun jobbet frilans for 30 ulike magasiner og aviser, inkludert Dagbladet, Aftenposten K, Kamille, KK, Det Nye, ShapeUp, Henne, Elle, Bedre Helse, Foreldre og Barn og Allers. Hun har også vært informasjonssjef og pressemedarbeider i Kagge og Gyldendal forlag, samt forfattet to bøker.

«Min spesialitet er å hjelpe deg å gå fra amatørskribent til proff skribent på få uker - på en informativ, pedagogisk og underholdende måte. Jeg elsker å se alle artiklene tidligere studenter får på trykk i alle landets magasiner og aviser etter kurset. Det er som å se barnet ditt lære å sykle selv!»

 

Som omtalt i

Bli bedre kjent med meg og kurset:

PS. Dette lærer du ikke på skolen!

MERK: Kurset er nå oppgradert fullstendig og utvidet til å vare i 8 uker + 1 bonusuke, slik at du får 3 uker ekstra til å researche og skrive din første artikkel :-)

Journalistskolen.no  presenterer:

Dine kursveiledere

Disse erfarne magasinjournalistene vil hjelpe deg gjennom kurset...

Lasse Lønnebotn

Lasse er frilansjournalist, portrett­- og reportasjeekspert. Han har en Bachelor i journalistikk fra San Francisco State University og 20 års erfaring fra magasin-­ og mediebransjen, både som frilansjournalist, featurejournalist, frilansredaktør og portrettør. Han jobber blant annet for VG Helg, Dagbladet Magasinet, A-magasinet, Stella, Costume, KK, TV&Film, Motor og teatermagasiner som ON! og Det Norske. Han gjør dessuten portrettintervjuene i Dine Penger på fast basis.

«Jeg er imponert over hva Bli magasinjournalist-studentene får til, både under og etter kurset! De er veldig åpne og lærevillige og kaster seg over alt vi gir dem av input og tilbakemeldinger. Jeg ser hvordan de vokser og blir selvstendige journalister, klare til å sette sitt preg på medieverdenen.»

 

Heidi Pettersen

Heidi Pettersen har en Bachelor i journalistikk fra San Diego University og jobbet som frilans magasinjournalist i åtte år før hun ble ansatt i Aftenposten forlag som redaksjonssjef i magasinet Mamma og Aftenposten Oppvekst. Hun har dessuten jobbet som forlagsredaktør og har skrevet fem sakprosabøker gitt ut på Kagge forlag, blant annet den aktuelle ”Og det var kjærlighet”, en Utøya-historie i samarbeid med Marit Trønnes. I dag jobber hun igjen som frilans magasinjournalist, redaktør og skribent.

«Å se sitt eget navn på en magasinsak er en god følelse. Resultatet er deilig håndfast og konkret. Vi som er med på Journalistskolen.no har hatt denne følelsen hundrevis av ganger, og vi har fått massevis av erfaringer og kunnskap på veien. Alt dette er det veldig gøy å få dele med deg!»

Merete Sillesen

Merete startet på Bli magasinjournalist-kurset i en alder av 59 og har gjort stor suksess i magasinbransjen. Hun skriver nå rundt 60 artikler i året for ulike norske magasiner, som Hjemmet, Kamille, Norsk Ukeblad, Vi over 60, Foreldre og Barn, Ditt Bryllup, BabyDrøm, Foreldre.no og Kvinneguiden.no. Hun har fått helt ny karriere i en alder mange tenker det er «for sent». Merete er eksemplet på det motsatte! Hun er blitt like proff som oss som har 15-20 års erfaring - på bare 2 år - og gleder seg til å lære alt videre til deg.

«Jeg hadde aldri trodd at jeg, i en alder av 59 år, skulle skape meg en ny karriere som magasinjournalist - men det har jeg gjort. Jeg selger nå i gjennomsnitt en artikkel per uke, ofte mer, noe som gir meg en betydelig høyere inntekt enn før. Dessuten har det gjort noe med selvfølelsen min. Det er aldri for sent å lære noe nytt!»

 

PRAT MED OSS PÅ TELEFON

Lurer du på om Bli magasinjournalist-utdanningen er noe for deg?

Lyst til å snakke med noen som vet akkurat hvordan du har det?

Magnhild og Cecilie er klare til å hjelpe deg!

Send oss en mail for å booke tid

BLI MED PÅ TIDENES INSPIRASJONSDAGER I OSLO 

Som om ikke det var nok!

Dag 1: Som student ved Journalistskolen får du mulighet til å være med på et besøk sammen med Vivian i to av Norges største og mest anerkjente redaksjoner. 

Dette er et eksklusivt tilbud til våre studenter. Du får snakke med redaktører og journalister og får førstehåndsinformasjon om hva de forventer og ønsker seg når du setter i gang som frilansjournalist. Vivian er med som klassens personlige guide!

Dato for redaksjonsbesøk: Kommer

Dag 2: Du får også en heldags live-workshop med Vivian Songe og Heidi Pettersen inkludert! Her kan du komme med dine artikkelidéer, vinklinger og pitcher og få tilbakemelding på direkten, sammen med andre ivrige, talentfulle studenter. Dette kan gjøre hele forskjellen for din fremtidige suksess som magasinjournalist. Vi gleder oss!

Dato for workshop: Kommer

Cecilie Gunnæs Hermansen

Cecilie tok Bli magasinjournalist-kurset i 2014 og ble så inspirert at hun endelig begynte på boka hun hadde brent inne med i årevis!

Hvis du lurer på hva du skal gjøre med livet ditt og om du har det som trengs for å lykkes med skrivingen din, er Cecilie et funn av en samtalepartner. Med sin varme, klokskap og lange erfaring innen karriereveiledning er hun veldig god på både å lytte, se sammenhenger og gi konkrete råd. Hun vil gi deg et vennlig spark bak om du ikke helt tør å ta tak i drømmen din og gå for dette!

Hun har 12 års erfaring som veileder og karriererådgiver. Hun driver eget firma der hun holder kurs, foredrag og workshops i å utvikle seg profesjonelt. Hun har både coaching-kurs fra CTI Nordic og sertifisering for WIE karriererådgivningsprogram.


Magnhild Freuchen

Magnhild har en bachelor innen reiselivsledelse og grunnfag i statsvitenskap. Hun har blant annet jobbet innen hotellbransjen, kurs- og konferansevirksomhet, ved turistkontor og hos turoperatør. Hun hadde fast jobb hos Apollo da hun tok kurset for to år siden. Da kurset var over, sluttet hun rett og slett i jobben sin og har siden slutten av kurset jobbet fulltid som frilansjournalist! 

Hun har hittil solgt godt over 100 artikler til magasiner og aviser som VG Helg, VG+, Plot, Utdanningsnytt, Ledernytt, Første Steg, Foreldre & barn, Babydrøm, Glade barn i barnehagen, BAM, Kamille, Norsk Ukeblad, Ditt Bryllup, Hjemmet, PlussTid, Klikk.no og Familien. Hun har ikke angret et sekund på at hun hoppet i det og startet et nytt liv. 

Hun gleder seg til å snakke med deg og se om dette er tingen for deg. 

Intromodul: Inspirasjon, motivasjon og forberedelse
Kurset sparkes i gang en uke før modul 1 publiseres. Vi starter hele kurset med et kickoff-webinar der vi treffes på nett og jeg gir deg et innblikk i hva du har i vente. Du får klargjørende og inspirerende øvelser, der du finner ut hvorfor du skriver, hva du egentlig drømmer om, hvordan tidligere deltakere har lykkes så godt og hvordan du kan begynne å trene journalistmusklene dine. Hurra, dette blir gøy!

Du vet kanskje at andre journalistkurs gjerne koster flere tusen kroner for en dag eller to og flere hundre tusen for en hel utdanning. En privatutdanning koster gjerne 40-50 000 per semester (av seks). På høyskoleutdanningene er det vanskelig å komme inn, og man bruker 3-4 år og tilhørende studielån på å bli ferdig. 

Men formell utdanning er faktisk ingen forutsetning for å bruke tittelen "journalist" og begynne å skrive profesjonelt! Det er ikke papirene det kommer an på i dette yrket, men hva du kan produsere i praksis. Altfor mange journalistspirer bruker unødig lang tid - og taper tilsvarende med penger - på å finne ut hva som funker og ikke funker. 

Ønsker du en raskere og rimeligere vei, en praktisk og inspirerende trinn for trinn-guide som fører deg rett ut i et nytt yrke, så er dette utdanningen for deg. 
 
Investeringen kan tjenes inn igjen allerede på dine to-tre første solgte artikler etter kurset (type og lengde varierer). Alt du selger etter det er rent overskudd!

Kan jeg garantere at du får solgt dem? Nei. Det kan ingen. Det kommer an på hvor mye du jobber. Flere tidligere deltakere har solgt inn mer enn én artikkel allerede halvveis i kurset, og en av dem solgte hele 9 artikler før kurset var omme! Slik flerdoblet hun inntjent kursavgift. 

En annen solgte hele 20 artikler i løpet av de to første månedene etter kurset og ble Kamilles faste frilanser. Og atter en har solgt hundrevis av artikler på to år etter kurset. Så ja, det er mulig! 
 
Det jeg kan garantere er at ved å følge denne metoden og ta imot all hjelp du kan få på veien, kommer du MYE nærmere målet enn du ellers ville gjort. Du får alle forutsetninger for å gå rett ut et nytt yrke og jobbe som journalist, enten du vil satse frilans eller fast. Og jeg skal guide deg all the way.

Dette er et kurs som betaler seg tilbake selv. Mange ganger!

DAG 1

DAG 2

 

Meld deg på kurset innen mandag 25. sept kl 23:59 så får du med disse 2 bonusene:
BONUS 1: Tilgang til kursportalen i hele 2 år! (Vanligvis 1 år)
BONUS 2: Online-seminar i reisejournalistikk med Vibeke Montero ved Bortebest Reiseekspertene - perfekt for deg som vil skrive reisesaker!

2 ekstra bonuser!

VÆR RASK-BONUS:

Gå hit for å sette deg på ventelista

PS. Dette lærer du ikke på skolen!